Olivia Lydén tar studenten från Hermods efter tre år på samhäll-mediaprogrammet.

– Det har varit en fantastisk tid, skolan är lagom stor, man kommer nära både eleverna och lärarna säger hon.

På skolan går 315 elever men till hösten byter den namn från Hermods till Klara. Då är inte Olivia Lydén kvar men hon vill gärna skicka med kommande elever några goda råd:

1. Välj inte program efter hur dina kompisar ska göra, våga lyssna på dig själv och försök att komma på vad det är du vill.

2. Var öppen för att lära känna lärarna. De är verkligen måna om dig och vill hjälpa dig. De är duktiga på att ta tillvara på dina styrkor.

3. På gymnasiet krävs det att du tar mer ansvar, men låt inte det skrämma dig. Du utvecklas bara av det. Jag hade verkligen önskat att jag hade förstått det direkt från start.

Hermods, eller blivande Klara, ligger mitt i centrala Göteborg, har ljusa och fräscha lokaler, det saknas skolgård, men istället finns det gott om caféer och Göteborgs stadsbibliotek finns på behagligt avstånd. Där sitter många elever och pluggar.

– Jag kommer att sakna både lärarna och eleverna. Tryggheten som finns här på skolan. Jag har fått många nya vänner under åren här, säger Olivia, som vill plugga vidare inom psykologi eller kommunikation.

Ett tips till skolan har fotbollstjejen från Kållereds SK också:

– Schemalägg några kortare promenader, som man kan göra inför en match, bara komma ut, få lite luft och röra på sig, det tror jag hade varit uppskattat av många, säger hon.