Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium.

– Jag valde Ekonomiprogrammet eftersom Juridik gick att välja som inriktning, det tyckte jag var intressant!

Daniella berättar att det var viktigt för henne att gå ett högskoleförberedande gymnasium och intresset att börja på en KLARA skola var väldigt stort.

– Jag har vänner som går på andra KLARA skolor och har fått höra mycket bra om skolan. Att det är en skola med bra gemenskap och bra människor.

För mig är det viktigt att få stöd från lärarna på skolan och att veta att det finns en djupare relation mellan lärare och elev. Jag vill kunna diskutera saker med mina lärare och kunna prata med dem, inte bara i undervisningen. Det känner jag att jag får på KLARA. Även den sociala biten är viktig. På min skola pratar alla med alla, det känns tryggt.

– Jag umgås jättemycket med exempelvis elever som går på Samhällsprogrammet. Skolan såg till att vi fick en bra terminsstart genom att anordna roliga aktiviteter så att alla skulle lära känna varandra. Även lärarna var med. Det var väldigt kul och idag känns det tacksamt.

Det bästa med min skola är att man verkligen kan fokusera på studierna och att lärarna är underbara. Jag är stolt över min skola och känner mig nöjd med mitt val av gymnasium.

Vad vill du göra efter gymnasiet?
Jag har planer på att plugga vidare. Mitt mål är att börja studera till Juristprogrammet eller att jobba som egen företagare. Jag ser fram emot kursen i UF när jag börjar trean.

Här kan du läsa mer om Klara Teoretiska Gymnasium.