Är det dags för dig att börja gymnasiet? Den första tiden på gymnasiet kan verka både spännande och rolig men kanske också lite läskig. För att göra det lite lättare för dig har vi på Klara Teoretiska Gymnasium sammanställt en lista på tips inför gymnasiet. Och kom ihåg att du alltid kan kontakta oss om du har några frågor!

5 tips inför skolstart:

1. Skolan kontaktar dig
Skolan kommer i god tid att kontakta dig med information om tider för upprop och annat som är bra att veta. Det kan vara bra att skriva upp detta, det är lätt att glömma när man är mitt uppe i sommarlovet. Oroa dig inte om du inte blir kontaktad av din skola, det har förmodligen bara blivit fel. Enklast är att ringa till skolan och fråga.

2. Första veckan
Under första veckan kommer du att få mycket information. Du får ditt nya schema, information om kursupplägg och mycket annat. Det kan kännas som mycket på en gång, men kom ihåg att du alltid kan fråga om det är något du skulle glömma. Vi kommer också fokusera på att alla ska lära känna varandra, både ettor, tvåor och treor.

3. Nya kompisar
Det är inte bara dina nya klasskompisar du kommer lära känna, utan också dina lärare. KLARA är en mindre skola där alla känner alla, så det kommer inte dröja länge innan du är en del av gemenskapen.

4. Större ansvar
Det kan vara bra att veta att du behöver ta ett större ansvar för dina studier på gymnasiet. Tänk på att betygen inte fungerar som i grundskolan. Betygen du får i Svenska 1 kommer stå i ditt slutbetyg på studenten. Därför kan det vara bra att tänka på att anstränga dig redan från början.

5. Det ordnar sig
Och sist men inte minst, kom ihåg att alla dina klasskamrater också gör sin första dag på gymnasiet, du är inte ensam! Är det något som inte känns bra, prata med oss på skolan. Det är vårt jobb att se till att du får en så bra utbildning som möjligt.

Nyfiken på oss? Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium och välj din skola.