3 tips till dig som förälder att tänka på inför ditt barns gymnasieval

Snart är det dags för ditt barn att välja gymnasium. Vi vet att det många gånger kan vara svårt som förälder att veta vad man ska tänka på. Hur stöttar man på bästa sätt och hur engagerad får man vara? Vi frågade Madeleine Fils, rektor på KLARA Malmö om hennes bästa tips till dig som förälder inför ditt barns gymnasieval.

Var engagerad
Var en god coach i ditt barns gymnasieval. Ställ frågor och var engagerad, men låt ditt barn få göra sitt eget val.

Gör många besök
Följ med på öppet hus och uppmuntra ditt barn till att skugga en klass under en skoldag. Det ger en bra bild av skolan och ger er svar på frågor ni kan tänkas ha – hur ser en dag ut på skolan? Hur jobbar lärarna? Är gemenskapen på skolan bra? Genom att göra många besök så får man även en känsla för skolan och det är viktigt.

Låt ditt barn välja
Vägled, lyssna och ställ frågor, men låt ditt barn göra sitt gymnasieval själv. Det viktigaste är att det känns rätt för hen!

Vill du att ditt barn ska gå på en mindre skola och ha möjligheten att skapa goda relationer med både elever och personal? Då är KLARA Malmö definitivt rätt val, säger Madeleine Fils, rektor på KLARA Malmö.

Rektor KLARA Malmö

Vill du veta mer om KLARA Malmö? Här kan du se våra öppet hus-datum och anmäla dig till skuggning!