Hoppa till innehållet
Jordglob dör man ser Europa och en bit av Ryssland

Globalt fokus

Din gymnasietid färgas av din omvärld, det är både spännande och utmanande tider. Det händer mycket i världen nu och vårt samhälle blir mer internationaliserat för varje dag som går. För att ge dig de bästa förutsättningarna för framtiden har vi på KLARA ett globalt perspektiv och knyter FN:s globala mål direkt till undervisningen.

Gränslösa möjligheter med globalt perspektiv

Du kommer att få engagera dig i olika internationella projekt som hjälper dig se saker ur andra människors perspektiv. Efter tre år hos oss blir du förberedd att söka utbildningar och arbete i och utanför Sveriges gränser!

Internationella resor
Alla våra elever får någon gång under sin studietid möjligheten att åka utomlands på en studieresa. De senaste året har våra elever besökt både Berlin och Córdoba.

EU Ambassadörskola
Vi är stolta över att vara en EU-ambassadörskola! Detta innebär att vi tar emot elever och lärare från andra länder och att du som elev får möjlighet att vara värd för besökande elever.

Lärare och elever pratar med varandra

FN-rollspel

Vår utbildning genomsyras av de globala målen – vi vill att du ska ut i världen och göra skillnad när du avslutat din utbildning. Under årskurs två kommer du, tillsammans med andra elever på KLARA, att få delta i ett FN-rollspel där dina globala perspektiv utmanas.

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.