klara_logo

Våra gymnasieprogram

Hos oss på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping kan du välja mellan fyra gymnasieprogram med totalt åtta olika inriktningar.

För dig som vill gå Ekonomiprogrammet finns det möjlighet att välja inriktning Juridik som ger dig kunskap i det svenska rättssystemet. Om du istället är mer intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom företagsekonomi och ledarskap kan du välja inriktning Ekonomi.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är en bred utbildning som ger dig fördjupade kunskaper i matematik och naturvetenskap. Du får även full behörighet till högre studier inom medicin, naturvetenskap och teknik. Väljer du inriktning Naturvetenskap och samhälle får du kunskap i naturvetenskap men också i samhällsfrågor och studier av människan.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap riktar sig till dig som vill studera hur samhället är uppbyggt och vad som styr det. Vill du lära dig mer om hur människan fungerar som individ och i grupp kan du välja inriktning Beteendevetenskap. Inriktning Medier, information och kommunikation passar dig som drömmer om ett kreativt yrke och vill lära dig mer inom medieämnen samt genomföra projekt.

På Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service får du förståelse för vad kunden vill ha, utvecklar din sociala kompetens, känsla för personlig försäljning och får prova på entreprenörskap.