Hoppa till innehållet
Jordglob där man ser Europa och en bit av Ryssland

Globalt fokus

Din gymnasietid färgas av din omvärld, det är både spännande och utmanande tider. Det händer mycket i världen nu och vårt samhälle blir mer internationaliserat för varje dag som går. För att ge dig de bästa förutsättningarna för framtiden har vi på KLARA ett globalt perspektiv och knyter FN:s globala mål direkt till undervisningen.

Gränslösa möjligheter med globalt perspektiv

På KLARA vill vi att du tillsammans med oss skall göra skillnad. Du får engagera dig i olika internationella projekt som hjälper dig se saker ur andra människors perspektiv.

Utlandspraktik
För eleverna på Försäljnings- och serviceprogrammet erbjuder vi möjligheten till utlandspraktik under läsåret 2023. Eleverna kommer att få praktisera på en skidanläggning i Brescia och få en unik möjlighet att uppleva andra kulturer och lära sig om nya sätt att arbeta.

Samarbete med utlandet
Vi samarbetar också med skolor utomlands för att ge våra elever en unik möjlighet att arbeta i projekt tillsammans med elever från andra länder. Elever från årskurs 3 på Ekonomiprogrammet får möjligheten att åka till Siegburg i Tyskland och arbeta i projekt tillsammans med elever från en tysk skola.

Klimatsmart till Italien
Några av våra elever på Samhällsvetenskapsprogrammet ska få åka tåg till Vicenza i Italien. Väl på plats kommer eleverna bland annat att få göra en historisk vandring i Venedig och besöka en flyktinghub.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler

FN-rollspel

Vår utbildning genomsyras av de globala målen – vi vill att du ska ut i världen och göra skillnad när du avslutat din utbildning. Under årskurs två kommer du, tillsammans med andra elever på KLARA, att få delta i ett FN-rollspel där dina globala perspektiv utmanas.

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.