Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vi är inte som andra - men ändå är vi det!

Vi gör mycket som andra skolor inte gör i form av utlandsresor, event, trivsel- och trygghetssatsningar med mera. Men det finns också många likheter med andra skolor. Här reder vi ut några vanliga frågor som vi möter:

”Jag har hört att det är svårare att få högre betyg på KLARA och att man måste plugga mer än på andra skolor?”

Vi vet att det cirkulerar den hör typen av rykten, men det är helt enkelt inte sant. Visst har vi höga medelvärden och intagningspoäng på många utbildningar, men det innebär inte att vi sätter betyg annorlunda än andra skolor. Tvärtom, hos oss får du oftast fler tillfällen att visa dina kunskaper. Betygen hänger inte på några enstaka prov! Vårt arbetssätt ger dig kontroll över dina studier och vad som krävs för de olika betygsnivåerna –  och därmed goda möjligheter att påverka dina betygsresultat.

”Min kompis ska studera på en kommunal skola. Har ni samma datum för lov, studiedagar, studenten?”

Ja, vi följer kommunens förslag på läsårstider och anpassar till och med våra studiedagar så att de ligger på samma dagar.

”Vad kan man läsa för språk hos er och vad kan man välja som individuellt val?”

Man kan läsa spanska, tyska, franska och japanska hos oss. Man kan även läsa modersmål/hemspråk. Som individuellt val erbjuder vi mellan 20-25 kurser varje år, allt från teoretiska och meritpoängsgivande kurser till lite mer praktiska kurser som Fotografisk Bild, Dans och Bild & Form. Vi har dessutom samarbete med Medborgarskolan som erbjuder ett stort (kostnadsfritt) kursutbud i våra lokaler efter skoltid.

Tillbaka till Mer än bara en skola.