klara_logo

Våra lärare

Pedagoger som brinner för din personliga utveckling

Vår idé kring lärarna är enkel: Vi vill vara Sveriges bästa arbetsgivare för lärare, vilket ska resultera i att de bästa och mest engagerade lärarna vill jobba hos oss. På så sätt får du som elev en undervisning av högsta kvalitet och lärare som brinner för att du ska uppnå dina studiemål.

Att ha bra lärare är något av det viktigaste när man formar en skola med hög kvalitet. Våra pedagoger ska först och främst syssla med det de brinner för och är bäst på – att undervisa. Därför ser vi till att de har en rimlig mängd undervisning, stort inflytande över sitt arbete och modern undervisningsutrustning.

Att våra lärare gör ett bra jobb visar sig framförallt i elevernas studieresultat och att eleverna värderar dem högt i de kvalitetsundersökningar som genomförs varje år. Allt detta tillsammans gör att du som elev får de bästa förutsättningarna på Klara Teoretiska Gymnasium i Karlstad.

Vi är mycket stolta över de resultat som vårt kvalitetsarbete har resulterat i, en siffra på 98-99 % som anger att de trivs utmärkt på skolan. Vi är glada över att så många söker till oss och välkomnar fler sökande!

På denna sida kan du ta del av intervjuer med våra nya lärare. Läs intervjuerna här nedan och lär känna dem bättre!

Följ oss på Instagram för senaste uppdateringar om vår skola!

Katarina - lärare i samhällskunskap och psykologi

Det här är Katarina Aafloen, lärare i samhällskunskap och psykologi.

I 15 år har hon varit lärare, då gillar man sitt jobb.

–  Jag ser fram emot att träffa alla nya kollegor och att undervisa ungdomar på gymnasiet!

Vad är det bästa med att vara lärare?

– När någon elev äntligen förstår något som har varit utmanande och svårt – då blir man glad som lärare!

Så kul att du vill jobba hos oss, varmt välkommen!

Se nästa slide för intervjun med vår nya lärare Jonathan

Möt Jonathan - lärare i engelska och idrott och hälsa

Det här är Jonathan Lidbäck. I höst börjar han som lärare i engelska och idrott och hälsa!

Han är en sportfantast – vilket inte är så konstigt! Jonathan beskriver sig själv som en trygg person och ser fram emot att undervisa till hösten.

–  Jag är förväntansfull och taggad inför hösten som kommer, berättar han.

Se nästa slide för intervjun med vår nya lärare Jennifer

Möt Jennifer - lärare i svenska och engelska

Jennifer är lärare i svenska och engelska. Under 20 år bodde hon utomlands, ett år i Prag och ett i Dublin. Hon flyttade sedan till London där hon blev kvar i 16 år. Under åren i London och även ett par år hemma i Sverige jobbade hon som journalist.

Jennifer ser fram emot att dra nytta av sina tidigare erfarenheter för att bidra till en utvecklande och nyanserad utbildning för eleverna på KLARA.

– Jag ville bli lärare för jag älskar språk, och är väldigt nyfiken av mig.

Jennifer kommer att fortsätta KLARAs  arbete kring Internationalisering och den viktiga delen kring skrivandet.

Välkommen till KLARA Karlstad Jennifer!

Se nästa slide för intervjun med vår nya lärare Emil

Möt David - lärare i svenska och religion

David är lärare i svenska och religion och i höst börjar han att jobba på KLARA Karlstad!

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Det bästa med att vara lärare är mötet med elever och skapande av kunskap som sker i det mötet. Det är det roligaste!

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Mina stora intressen är matlagning och grönsaksodling! Jag tycker även om dans och musik. Det gör mig verkligen glad!

Se nästa slide för intervjun med vår nya lärare Emil

Möt Emil - lärare i media, filosofi & bild och form

Emil Ahlman är lärare i media, filosofi och bild och form och i höst börjar han att jobba på KLARA Karlstad.

– I höst ser jag fram emot att få möta nya elever som är sugna på att utveckla sitt tänkande och tyckande med bild och kommunikation!

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Det bästa med att vara lärare är att få se unga människor upptäcka sin kreativitet!

Välkommen till oss Emil!

Se nästa slide för intervjun med vår nya lärare Ulrika

Möt Ulrika, lärare i spanska och engelska

I höst kommer Ulrika att undervisa i spanska och engelska.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att lära känna nya kollegor och elever i höst. Jag ser även fram emot att börja på KLARA för att jag tycker om äventyr, det känns som att det kommer att bli ett äventyr att starta på nytt.

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Det bästa med att vara lärare är att se när någon elev har lärt sig något som man har hjälpt till med. Det är otroligt tillfredsställande!

Lär känna vår nya ekonomilärare Emil!

Vi presenterar vår nya lärare i ekonomi, Emil Eklund. Han har varit lärare i 10 år och tycker självklart att han har världens bästa jobb och ser mycket fram emot att få undervisa i Karlstad!

Välkommen!

Emil

Har du frågor eller funderingar?

Vår rektor Thomas Törnquist finns tillgänglig via mail Thomas.Thornquist@klaragymnasium.se eller telefon 054- 17 74 40 för att på bästa sätt svara på dina frågor.