Om Klara Gymnasium i Karlstad

Efter 17 år i Karlstad använder vi vår erfarenhet för att leverera både resultat och nöjda elever år efter år. Vi har fått toppresultat i Karlstad kommuns kvalitetsundersökningar varje år sedan undersökningen startade 2013.

Vi är Karlstads första friskola och har funnits sedan 2001. En vanlig fråga vi får är vad det innebär att vi är en friskola. De flesta frågor rör skolavgifter, studiebidrag, skolmat, elevhälsa och skolans kvalitet i allmänhet. Det många inte vet är att en friskola fungerar i stort sett likadant som en kommunal skola, med skillnaden att det inte är kommunen som driver skolan.

Självklart är skolgången avgiftsfri, liksom skolmaten. Vi har samma krav på oss gällande skolsköterska, kurator med mera som alla andra skolor i Sverige. Skollagen gör ingen skillnad på oss och andra. Betygsättningen
utgår från samma styrdokument oavsett var man studerar och självklart blir man berättigad till studiebidrag från CSN.

Många undrar hur vi som skola klarar av konkurrensen idag när alternativen är så många. Svaret är kvalitet. Det kan låta som en kliché, men om vi inte erbjuder en fungerande verksamhet som uppvisar goda resultat där eleverna är nöjda, kommer de naturligtvis att välja en annan skola. Våra resultat kring trivsel och avklarade studier sticker också ut i jämförelse med andra skolor såväl nationellt som lokalt, något som vi är väldigt stolta över. Vi tycker att det är viktigt att du får ut så mycket som möjligt från din tid på gymnasiet. Därför satsar vi på internationella projekt som du som elev kan delta i. Vi ser också till att våra lärare alltid har tid för dig och att vi har bra lokaler med den senaste utrustningen.

Välkommen till oss!