Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du en social och nyfiken person som tycker om att träffa andra människor? Då kan Försäljnings- och serviceprogrammet vara rätt val för dig. Här får du lära dig om försäljning, handel och kommunikation.

Om programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet hette tidigare Handels- och Administrationsprogrammet och är en yrkesutbildning som förbereder dig för att gå ut i arbete eller starta företag direkt efter gymnasiet.

Möjligheter inom försäljning, inköp och administration
Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT eller studera vidare på högskola och universitet. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv. Du kommer också få kunskaper om hur man utför arbetsuppgifter inom försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

15 veckors praktik (APL)
På Försäljnings- och serviceprogrammet kommer du under en del av utbildningen att få praktisk erfarenhet genom att jobba på en riktig arbetsplats. Du kommer få användning för allt du har lärt dig i skolan och att du samtidigt får träffa nya människor och lära dig mer om arbetslivet. Det är ett bra sätt att förbereda sig inför framtiden och få värdefulla kontakter när du sedan söker jobb.

Våra inriktningar

Försäljnings- och serviceprogrammet har inga inriktningar från läsåret 2022.

 • Försäljning och service

  Vill du utveckla din sociala kompetens och kreativitet inom personlig försäljning?

  • Program
   • Försäljnings- och serviceprogrammet
  • Inriktning
   • Försäljning och service
 • Sed tempor fermentum sodales. Maecenas ullam lorm ipsum dolor.

  Förnamn Efternamn Skola

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!