klara_logo

Våra gymnasieprogram

Hos oss på Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad kan du välja mellan fem gymnasieprogram med totalt sex olika inriktningar.

Estetiska programmet med inriktning Estetik och media passar dig som är intresserad av media, film och foto samt att jobba med journalistiskt material.

För dig som vill gå Ekonomiprogrammet finns det möjlighet att välja inriktning Juridik som ger dig kunskap i det svenska rättssystemet. Om du istället är mer intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom företagsekonomi och ledarskap kan du välja inriktning Ekonomi.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är en bred utbildning som ger dig fördjupade kunskaper i matematik och naturvetenskap. Du får även full behörighet till högre studier inom medicin, naturvetenskap och teknik.

För dig som är intresserad av spelutveckling och vill vara förberedd för både allmänna och tekniska högskoleutbildningar finns Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap riktar sig till dig som vill studera hur människan fungerar som individ och i grupp.