klara_logo

Frågor och svar

Kommer KLARA Teoretiska Gymnasium i Karlstad att starta i höst?

Ja, skolan fortsätter som vanligt. Som alla vet är vi färre än vi var förra året, vi räknar dock med att bygga upp skolan till ungefär samma storlek som tidigare ganska snabbt.

Kommer även åk 2 och 3 finnas på skolan?

Ja. Alla elever i årskurs två och tre kommer att få gå klart samma program och samma inriktning som de påbörjade hos oss. AcadeMedia, som äger KLARA, har en utbildningsgaranti som säger just det, den gäller naturligtvis. Årskurs två och tre finns alltså kvar på skolan. 

Vi har hört att skolan har haft besparingskrav på sig de senaste åren.

Det stämmer inte. Vi har inte behövt spara eller dra in på något. 

Vi har hört att det är dålig mat på skolan och att rektor inte får bestämma vem som ska leverera den.

Det är rektor som bestämmer vem som ska leverera lunchmaten till skolan. Till stöd har rektor centralt stöd från AcadeMedia i form av två kockar som arbetar med matkvalitet, och en inköpsavdelning som ser till så att de leverantörer vi anlitar håller den standard vi kräver. Vår leverantör är Svea Cater som vi är mycket nöjda med. Det finns alltid ett rejält salladsbord, en rätt och specialkost att tillgå. Vi ser över att ha två rätter. 

Finns det nya lärare på skolan?

Ja, vi har 10 nyanställda lärare, en specialpedagog och administratör på plats.

Vad innebär det att skolan måste gå med vinst?

AcadeMedia har över 200 skolor. Varje skola ska bära sina egna kostnader, och gå med ett litet överskott. Det överskottet behövs när det händer oförutsedda saker. Som nu här i Karlstad. Hade vi inte haft en stark ägare i AcadeMedia som har sparat de pengar som bland annat KLARA haft i överskott, hade vi inte klarat det som hänt, nu gör vi vet. KLARA i Karlstad kommer inte att gå med vinst i år, det är inte ett problem för oss eftersom vi får tillskott från AcadeMedia.