Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus

På grund av rådande omständigheter kommer vi att genomföra våra planerade öppna hus i november och december digitalt och ingen förbokning krävs

Datum & tid för digitalt öppet hus:

24 november kl 17:30 – 19:30

1 december kl 17:30 – 19:30

Våra digitala öppna hus består av tre delar:

  1. En allmän informationsfilm om skolan (se video längre ned på sidan).
  2. Informationsfilmer för varje program (se video längre ned på sidan).
  3. Direktsamtal med lärare och elever via videolänk.

På nedan länkar ses vi för digitalt öppet hus. Klicka dig in på någon av länkarna under det program du är intresserad av. Kom ihåg att du behöver ha ett Google-konto för att medverka samt att stänga av din mikrofon för att undvika rundgång. Skriv sedan ditt namn i chatten för att ställa dig i kö för att få svar på just dina frågor. Du kan även skriva dina frågor i chatten.

EKONOMIPROGRAMMET:

Lina och Sara: meet.google.com/eqr-yyik-agt?authuser=0 

Patrik och Olle: meet.google.com/aot-hpcq-bmg?authuser=0

Jonas och Linnea: meet.google.com/hsf-duqx-bkv?authuser=0

Jens och Isac: meet.google.com/rao-iebg-syd?authuser=0

ESTET- & MEDIEPROGRAMMET:

Fredrik och Vilma: meet.google.com/tjx-phrn-sqa

Pontus och Sabina: meet.google.com/oxm-frxs-dad

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET:

Jessica & Hilda: meet.google.com/rze-wpou-xnt

Daniel & Sara: meet.google.com/rze-wpou-xnt

Michael & Isak: meet.google.com/naj-hdmd-aii

Maria & Johan: meet.google.com/yqx-ngya-fsx

SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET:

Björn och Emma: meet.google.com/nzj-wmkv-vki

Katarina och Alice: meet.google.com/oqx-ccqh-tac

Anna och Lovisa: meet.google.com/niu-poby-gvm

TEKNIKPROGRAMMET:

Björn B. & Viktor: meet.google.com/vhh-fsoc-vdp

Lappen & Linn: meet.google.com/exb-utgr-utd

Jenny & Emanuel: meet.google.com/vun-nkqv-evg

Hans: meet.google.com/sah-eurt-uiu

SKOLLEDNING:

Rektor Andreas Wargclou: meet.google.com/kvh-xpjj-zne

SPECIALPEDAGOG

Marie Drugge. Skicka mejl till marie.drugge@klaragymnasium.se så får du en personlig länk i svaret.

Har du frågor?
Skicka då ett mejl till karlstad@klaragymnasium.se eller ring rektor Andreas Wargclou på nummer 0739 – 322896 så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Lär känna oss bättre!

Om KLARA

Ekonomiprogrammet

Estet- & Medieprogrammet:

Naturvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Teknikprogrammet

Våra program

Hos oss är alla program högskoleförberedande. Du kan välja Samhällsvetenskapsprogrammet, Estetiska programmet, Ekonomiprogrammet, Naturprogrammet eller Teknikprogrammet. Nedan kan du läsa mer om vilka inriktningar vi erbjuder.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få påminnelser inför våra öppna hus i höst och annan information om vår skola. Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på karlstad@klaragymnasium.se

Välj vilka program du är intresserad av
När börjar du gymnasiet?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, program och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

 

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 

  • Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
  • Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

 

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

 

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

 

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

 

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

 

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.Ida om KLARA Karlstad

Jag har bara hört bra saker om KLARA och har kompisar som gått på skolan tidigare som tipsat mig. Jag gillar att det är en mindre skola med väldigt bra gemenskap. Man lär verkligen känna alla elever och lärare. Sen har vi många internationella projekt med, och det är väldigt kul att få vara en del av det. 

3D-tur

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att ta en rundtur i våra lokaler. 


Vill du börja hos oss?

Vill du söka till vår skola eller byta ditt val av gymnasium? Bara hör av dig till oss på karlstad@klaragymnasium.se så hjälper vi dig med din ansökan. Vi vill dessutom tipsa om online-tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan få vägledning av en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Snacka med SYV här.