klara_logo

KLARA Karlstad - ett gymnasium med ambition och hjärta

Dina tre år hos Klara Teoretiska Gymnasium kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer  att ställas inför nya utmaningar och lära dig nya saker. Vårt mål är att du efter din gymnasietid ska vara väl förberedd för en krävande akademisk utbildning. Vi satsar helhjärtat på att skapa en kultur där du ska nå goda resultat. 

Du som elev garanteras studiero, trygghet och rätt förutsättningar för lärande i form av utrustning, väl anpassade lokaler samt program som är utvecklande och utmanande. Du som studerar på skolan ska vara medveten om vilka möjligheter som finns och vilka förväntningar du har på dig.

Vi jobbar hårt för att alla ska trivas på skolan. Vi är mycket stolta över de resultat som uppnås såväl genom Karlstad kommuns och våra egna kvalitetsundersökningar år efter år. Mellan 98-99 procent brukar ange att de trivs utmärkt på skolan.

 

Se våra studenter springa ut

I vår livesändning på Youtube kan du se när våra studenter springer ut från Klockhuset. Klicka på länken nedan så kommer du till vår youtubekanal.

https://www.youtube.com/channel/UCg0NMJxTYm5BD28uLUGMRTA

 

Just nu på KLARA

Den senaste tiden har det varit en del skriverier om vår skola och vi vill självklart bemöta detta för att du som blivande elev eller vårdnadshavare inte ska behöva vara orolig. Du har kanske läst eller hört att många lärare lämnar vår skola i sommar. Därför pågår det nu rekrytering av nya lärare till skolan. Vi får många ansökningar från behöriga lärare som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

denna sida kan du ta del av filmer och intervjuer med våra nya lärare. Läs intervjuerna och lär känna våra lärare bättre!

Vi på KLARA Karlstad är väl etablerade och är en skola som många lärare vill jobba på. Verksamheten på KLARA har funnits i Karlstad sedan 2001 och vi kommer att fortsätta med samma arbetssätt och inriktning som gjort vår skola så omtyckt av många, både elever och lärare.

Vi kommer tillsammans med våra kollegor och elever att fortsätta utveckla skolan med samma ambition och hjärta. Om du har frågor eller funderingar kopplat till detta finns vår rektor Thomas Törnquist tillgänglig via mail Thomas.Thornquist@klaragymnasium.se eller telefon 054- 17 74 40 för att på bästa sätt svara på dina frågor.

Läs mer om KLARA Karlstad

Gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad har vi bara studieförberedande gymnasieprogram. Här kan du läsa mer om de program och inriktningar vi erbjuder på vår skola.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få inbjudningar till våra öppna hus.  Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på: karlstad@klaragymnasium.se 


Digitalt öppet hus

På digitalt öppet hus-sidan har vi samlat information om vår skola, så att du kan lära känna oss bättre. Vi hoppas att detta ska ge dig en klarare bild av vilka vi är och göra ditt gymnasieval lite lättare.


Nyheter

2021-06-02

Möt Ulrika - lärare i spanska och engelska

I höst kommer Ulrika att undervisa i spanska och engelska hos oss på KLARA Karlstad!  Vad ser du mest fram...

Läs mer

2021-06-02

Vi välkomnar Emil – lärare i filosofi och media

Emil Ahlman är lärare i media, filosofi och bild och form och i höst börjar han att jobba på KLARA...

Läs mer

2021-06-02

Möt David - lärare i svenska och religion på KLARA Karlstad

David undervisar i svenska och religion och i höst börjar han att jobba på KLARA Karlstad! Vad är det bästa...

Läs mer
Se alla nyheter