Om Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg

Vår mysiga och charmiga gymnasieskola ligger i Göteborg, endast en stenkast från Nordstan och centralstationen. I det gamla huset delar kreativitet, studiero, entusiasm och glädje på de fyra vackra våningarna. Här erbjuds du stimulerande och kreativa program, men också en personlig utveckling under din gymnasietid.

Hos oss får du mycket tid med dina lärare, som alla delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi vill inspirera dig till att ha höga ambitioner för vad du kan lyckas med genom att ge dig en god inblick i yrkeslivet inom din bransch och en hög kvalitet på din utbildning.

Välkommen till oss!

På Klara Teoretiska Gymnasium går man tillsammans med andra ambitiösa elever, vilket gör det lättare att hålla motivationen uppe.

- Nina Dereban, elev på teknikprogrammet

Resväg
Vår skola ligger centralt på Postgatan 5, nära Brunnsparken och Centralstationen. På Västtrafiks hemsida kan du se hur du enklast tar dig hit.

Legitimerade lärare
Självklart är 100 procent av våra lärare behöriga, det vill säga att de har lärarlegitimation.

– Hur ser ett schema ut på vår skola?
– Vilken typ av dator erbjuder vi dig?
– Var har vi idrott?

Dessa frågor och fler hittar du svar på nere i högra hörnet, under Chatta med oss / Vanliga frågor.

Antal elever på skolan