Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Elev för en dag KLARA Göteborg Vallgatan

Vill du besöka oss?

Vi i bjuder in till ett coronasäkert besök på KLARA Göteborg Vallgatan där du får möjlighet att titta på våra lokaler och träffa några av oss som jobbar på skolan. Under visningen är skolan endast öppen för de personer som deltar i visningen. Vi följer FHM:s råd för att hålla avstånd och minska smittspridningen.

Besöken är fördelade på 4 dagar (måndag-torsdag) under vecka 4 och är planerad till 20 min per besök. Om du inte har möjlighet att besöka oss under vecka 4, kommer du att få en ny länk för ett senare besökstillfälle. Finns ett intresse för detta kan du maila till nedanstående e-postadress.

Under ert besök kommer du att ges goda möjligheter att dels få en inblick i skolan och dess miljöer och dels få svar på frågor kring gymnasiet och ditt gymnasieval.

Besöken kommer att ske i mindre grupper om max 4 stycken. Restriktionerna är dock att du som elev endast får besöka skolan med någon från din familj och/eller en väldigt nära vän (och en från dennes familj). Det går givetvis bra att komma på egen hand och då får du en privatvisning av skolan av någon av oss som jobbar på skolan.

I händelse av att de allmänna råden ändras gällande folksamlingar, kommer detta event att ändra såväl datum och tid och du som besökare meddelas detta via mail och/ eller sociala medier beroende på förändringens omfattning.

Så här gör du för att göra en anmälan:

1. Fyll i formuläret på denna sida

2. Kryssa i de program du är intresserad av

3. I rutan för ”Fråga eller annat önskemål”, skriver du hur många ni blir som besöker oss.

4. När du har gjort en intresseanmälan kommer du att få en länk där du kan boka en tid. Du kommer även få instruktioner för vad som gäller när du ska boka en tid i länken.

Om du har några frågor är du välkommen att maila till: malie.nordenberg@klaragymnasium.se

Du hittar oss på Vallgatan 38. Skolans ledning och personal hälsar er varmt välkomna!

Prova på dag

Välj ett program

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, program och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

• Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
  • Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.

Vill du besöka oss?

Så här gör du för att göra en anmälan:

1. Fyll i formuläret på denna sida

2. Kryssa i de program du är intresserad av