"Det jag tycker om med inriktningen media och kommunikation är att man lär sig skapa och producera olika saker inom media!"
Inriktningen kombinerar kreativitet och teknik för att skapa och anpassa budskap i text, bild och digitala medier.
Har du en kreativ drivkraft och vill du lära dig grunderna inom och vikten av god kommunikation? Då är inriktningen Medier, information och kommunikation på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan något för dig.
Medier, Information och Kommunikation på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan erbjuder möjligheten att utforska kreativa uttryck och modern teknik inom kommunikation. På skolan har vi:
och annan relevant utrustning för att du skall få grundläggande utbildning inom foto, textkommunikation och grafisk formgivning. Vi använder professionella program från Adobe, ex Indesign, Photoshop och Premiere.
Du får öva praktiskt på att kommunicera med hjälp av text och bild samt anpassa kommunikationen till olika mediekanaler. Dessutom får du jobba med spännande tidningsreklam- och filmprojekt, som du genomför från idé till färdig produkt.
För att ge dig en inblick i verkligheten gör vi studiebesök på relevanta redaktioner och gästas av yrkesverksamma personer inom reklam- och kommunikationsbranschen som delar med sig av sina erfarenheter.
"Det jag tycker om med inriktningen media och kommunikation är att man lär sig skapa och producera olika saker inom media!"
På Klara Göteborg Vallgatan kan du välja mellan följande individuella val:
Engelska 7
Matematik 5
Matematik 3b
Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
Retorik
Kör
Idrott och hälsa specialisering / Crossfit
Naturkunskap 2
Religion 2 /filosof
På Gymnasiekoll.se räknar du enkelt ut ditt meritvärde.
Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoäng är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.
För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i Svenska eller Svenska som andraspråk, Engelska och Matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För Samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap.
Samhällsvetenskapsprogrammet hade år 2022 en medelpoäng på 223.94 och en antagningsgräns på 190 poäng. Kom ihåg att meritvärdet kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!
Här berättar vi vad du behöver tänka på under gymnasievalet och hur du gör för att söka till KLARA Göteborg Vallgatan.
Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!