Lärare hjälper elever med en uppgift

Hur är det att läsa Samhäll på KLARA Göteborg Vallgatan?

KLARA Göteborg Vallgatan passar dig som vill bli rustad för en akademisk utbildning och ha många valmöjligheter efter gymnasiet. Här jobbar lärarna tillsammans med dig för att du som elev ska få goda ämneskunskaper, utvecklad studieförmåga och bra resultat och på så sätt göra dig så väl förberedd för vidare studier som möjligt.

På KLARA Göteborg Vallgatan får du som elev vara en del av en god gemenskap med både lärare, andra elever och elevkåren.

Vi träffade Sofia, elev på KLARA Göteborg Vallgatan, som förklarade vad som är viktigast för henne i skolan.

– Lärarnas engagemang är väldigt viktigt, annars tappar man intresset för sina kurser. Alla mina lärare är jättebra. Jag har en lärare i privatjuridik, Ylva heter hon. Hon kommer alltid fram och kramar om en och frågar hur man mår. Hon bryr sig om alla andras välmående och ser alltid till att man förstår även om man inte hänger med eller har missat något, berättar Sofia.

På KLARA Göteborg Vallgatan kan du välja mellan tre olika gymnasieprogram som alla är högskoleförberedande; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du studera hur vårt samhälle är uppbyggt och vad som styr det. Du får ta del av ämnen som demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt vilket ger en bra start för vidare studier till t.ex. psykolog, socionom, ekonom, journalist, personalvetare, advokat eller polis.

Du kan välja mellan två olika inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet, KLARA Göteborg Vallgatan; Medier, information och kommunikation eller Beteendevetenskap. På inriktningen Beteendevetenskap får du lära dig hur människan fungerar som individ och i grupp. Varför agerar vi som vi gör? Du lär dig om andra och om dig själv.

För dig som istället drömmer om att jobba med kreativa projekt från idé till färdig produkt finns alternativet Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation. Detta är en bred, högskoleförberedande utbildning där du, utöver samhällskunskap, få lära dig medieproduktion, grafisk kommunikation, fotografisk bild och textkommunikation.

Här kan du läsa mer om Samhällsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation.

Här kan du läsa mer om Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap.

Här ser du även våra andra program.

Nyheter

Se alla nyheter