×
 

Hoppa till innehållet

Res utomlands med Erasmusklubben på KLARA Vallgatan

Som elev på KLARA Vallgatan kan du gå med i skolans Erasmusklubb oavsett vilket program du läser. Erasmusklubben ger dig som elev möjlighet att åka utomlands och bekanta dig med andra kulturer samtidigt som du träffar nya vänner både utomlands och andra elever på skolan som är med i Erasmusklubben. Många elever som varit ute på resor med Erasmusklubben åker senare tillbaka och hälsar på sin värdfamilj efter att de har tagit studenten. På KLARA Vallgatans Instagram finns det en höjdpunkt med Erasmusklubbens tidigare resor.

Erasmusklubben ute på resa

Mer om Erasmusklubben

 • Stort nätverk av samarbetsskolor

  Erasmusklubben grundades 2021 och i dagsläget samarbetar vi med cirka 25 skolor runt om i världen.

 • Träffa nya vänner

  Många av våra elever som rest med Erasmusklubben behåller kontakten och åker tillbaka för att träffa sina värdfamiljer efter studenten.

 • Många resmål

  Hittills har Erasmusklubben rest till bland annat Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Belgien.

Intervjuer med Erasmusklubben

 • Oskar berättar Erasmusklubben

  Oskar har varit medlem i skolans Erasmusklubb sedan årskurs 1. Här berättar han mer om vad de gör och vilka resor han fått varit med på.

  • Erasmusklubben
  Oskar på besök i EUs huvudkontor

Så går en utlandsresa till med Erasmusklubben

Varje utlandsresa med Erasmusklubben innebär att eleverna får åka utomlands och bo i värdfamilj hos en elev i samma ålder som går på en skola som KLARA Vallgatan samarbetar med. Under cirka en vecka får man följa med och ta del av ny kultur och se hur elever i andra länder har det i skolan.

Medlemmarna i Erasmusklubben är också värdfamilj för samma elev som de tidigare har besökt. Då visar eleverna upp svensk kultur, Göteborg och hur det är att gå på KLARA Vallgatan. På öppet hus finns Erasmusklubben på plats för att berätta mer!

Erasmusklubben på resa utomlands

Vanliga frågor om Erasmusklubben

 • Det går att söka till Erasmusklubben oavsett vilken linje eller årskurs som du läser. Se alla våra gymnasieprogram här.

 • Nej, skolan står för alla kostnader när du reser med Erasmusklubben. Fickpengar får man ta med sig själv.

 • Alla som går på Klara Vallgatan kan ansöka om att gå med i Erasmuskluben. De enda kriterierna som finns är att du är nyfiken på din omvärld och öppensinnad.

Har du fler frågor om Erasmusklubben?

Varmt välkommen att kontakta mig!