Hoppa till innehållet

KLARA Postgatan x Zeijersborger & Co

I sju år har Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan haft ett samarbete med Advokatbyrån Zeijersborger & Co som omfattar att utvalda elever får arbeta som juristassistenter på byrån efter studenten.

Juristassistent direkt efter gymnasiet

Varje år erbjuder Zeijersborger en tjänst som juristassistent i byråns administrativa team. Rollen passar perfekt för elever som funderar på att vidareutbilda sig inom juridik eller ekonomi, men vill få en närmare inblick av livet på byrå innan studierna.

Juristassistenten är en central del av byråns dagliga arbete. Som juristassistent arbetar du med allt från löpande kontakt med klienter, myndigheter och domstolar via telefon och mejl, till ekonomiska uppgifter inom fakturering och leveranser. Det är en riktig spindeln-i-nätet-roll som även omfattar en hel del statistik, dokumentation och varierad support till deras jurister och advokater. Hittills har Zeijersborger tagit emot tolv framgångsrika elever från Klara Teoretiska Postgatan.

Lärare hjälper elever med en uppgift

Klara Postgatan och Zeijersborgers samarbete:

• Föreläsningar

Ekonomieleverna får återkommande föreläsningar av Zeijersborger om aktuella ämnen inom juridik och i branchen.

• Jobberbjudande

Varje år rekryteras en elev från ekonomiprogrammet till tjänsten juristassistent som löper under ett års tid.

• Stipendium

Zeijersborger delar ut ett stipendium till en elev som utmärkt sig med sitt engagemang. Röstningen görs i samverkan med lärare på skolan.

Om Zeijersborger & Co

Zeijersborger & Co är en allmänpraktiserande advokatbyrå med lång erfarenhet och bred kompetens som erbjuder juridisk hjälp till klienter i hela Sverige. Byrån har kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm, Borås, Trollhättan och Vänersborg och arbetar med allt från barn och familj till vårdnadstvister och arvsskiften till skadestånd, arbetsrätt och försvar.

Zeijersborger & Co:s kärnvärden är kompetens, engagemang och lojalitet. I det dagliga arbetet möter de människor med olika bakgrunder och unika utmaningar. De grundläggande värderingarna driver dem att vilja främja mångfald och jämställdhet, utmana fördomar och se möjligheter istället för problem. Med ett stort engagemang för Klara Teoretiska Postgatans studenter vill byrån stötta framtidens jurister och erbjuda en meriterande start på arbetslivet.

Intervjuer med före detta juristassistenter

Elliot & Matilda fick båda möjligheten att arbeta som juristassistenter under ett års tid på advokatbyrån Zeijersborger & Co. Läs mer om vad de tyckte om sin tid på advokatbyrån.

Vill du studera juridik?

Blev du nyfiken på att läsa mer om ekonomiprogrammet med inriktning juridik hos oss på Klara Postgatan? Klicka nedan för att ta dig till juridikinriktningen.