×
 

Hoppa till innehållet
Jordglob där man ser Europa och en bit av Ryssland

Globalt fokus

Din gymnasietid färgas av din omvärld, det är både spännande och utmanande tider. Det händer mycket i världen nu och vårt samhälle blir mer internationaliserat för varje dag som går. För att ge dig de bästa förutsättningarna för framtiden har vi på KLARA ett globalt perspektiv och knyter FN:s globala mål direkt till undervisningen.

Gränslösa möjligheter med globalt perspektiv

På KLARA vill vi göra skillnad, vi vill att du tillsammans med oss skall göra världen lite bättre och snällare att leva i. Du kommer att få engagera dig i olika internationella projekt som hjälper dig se saker ur andra människors perspektiv. Efter tre år hos oss blir du förberedd att söka utbildningar och arbete i och utanför Sveriges gränser!

Internationella resor
Alla våra elever får någon gång under sina 3 år hos oss möjlighet till att åka till och skapa erfarenheter i ett annat land. Utlandsvistelsen är viktiga för att förstå hur världen utanför Sverige fungerar och hur människor ser på livet ur andra perspektiv. Därför får även våra lärare möjlighet till kompetensutveckling utomlands. Att lära sig utanför ett klassrum, i ett annat land, berikar och ger ett livslångt lärande!

Utbyte med Tyskland för elever som läser moderna språk
Eleverna från KLARA får möjlighet att besöka vår partnerskola i Neckarbischopsheim oGlovch i Tyskland. Besöket arrangeras med värdfamiljer, vilket är gynnsamt eftersom att det innebär att eleverna på nära håll blir en del av kulturen. Vår partner skola kommer även och besöker oss på KLARA.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler

FN-rollspel

Vår utbildning genomsyras av de globala målen – vi vill att du ska ut i världen och göra skillnad när du avslutat din utbildning. Under årskurs två kommer du, tillsammans med andra elever på KLARA, att få delta i ett FN-rollspel där dina globala perspektiv utmanas.

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.