klara_logo

Handel och service

Här får du utveckla din förmåga som säljare, lära dig om e-handel och att planera en säljkampanj. I utbildningen ingår även praktik på ett företag. Efter studierna kan du börja jobba direkt eller välja att gå en yrkesutbildning. Du kan även skräddarsy ditt program för att få högskolebehörighet.

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig en god teoretisk grund att stå på. Du får utveckla din sociala kompetens och kreativitet inom personlig försäljning och får förståelse för hur du tillgodoser kundens behov. Du får testa att vara entreprenör genom att driva eget företag via Ung Företagsamhet, där du själv sköter allt från marknadsföring till affärsplaner och design av montrar på mässor. I utbildningen ingår även praktik och ett gymnasiearbete som kommer ge dig goda kontakter i arbetslivet. Genom dina individuella val har du möjlighet att få högskolebehörighet.

Tänkbara yrken: Säljare, Inköpare, butiksledare, IT-administratör

Tre elever sitter vid ett bord. Två utav eleverna har varsin dator, en har datorn på bordet och ena i händerna. Den tredje eleven sitter längst till höger om bilden och ler.
Om programmet

Handels- och administrationsprogrammet

Vill du utveckla din sociala kompetens och kreativitet inom personlig försäljning och prova på hur det är att driva ett eget företag? Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som brinner för service, marknadsföring och försäljning.

”Jag skulle beskriva handelsprogrammet som en väldigt bra och rolig linje där du kommer lära dig massor av nya roliga saker som du aldrig läst innan i skolan, helt nya ämnen.” – JENNA STAAF, HANDEL OCH SERVICE.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vårt ekonomiprogram? Du hittar kontaktuppgifter till alla på skolan under kontakter, hör av dig så hjälper dig. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HAHAN

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Entrepenörskap 100
Servicekunskap 100
Branschkunskap inom handel och administration 100
Information och kommunikation 1 100
Inriktningsämnen Poäng
Personlig försäljning 1 100
Affärsutveckling och ledarskap 100
Praktisk marknadsföring 1 100
Inköp 1 100
Näthandel 1 100
Fördjupning 700
Individuellt val 200
Gymnasiearbete 100
Summa: 2500