Klara Teoretiska Gymnasium

Försäljning och service

Här får du utveckla din förmåga som säljare, lära dig om e-handel och att planera en säljkampanj. I utbildningen ingår även praktik på ett företag. Efter studierna kan du börja jobba direkt eller välja att gå en yrkesutbildning. Du kan även skräddarsy ditt program för att få högskolebehörighet.

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig en god teoretisk grund att stå på. Du får utveckla din sociala kompetens och kreativitet inom personlig försäljning och får förståelse för hur du tillgodoser kundens behov. Du får testa att vara entreprenör genom att driva eget företag via Ung Företagsamhet, där du själv sköter allt från marknadsföring till affärsplaner och design av montrar på mässor. I utbildningen ingår även praktik och ett gymnasiearbete som kommer ge dig goda kontakter i arbetslivet. Genom dina individuella val har du möjlighet att få högskolebehörighet.

Tänkbara yrken: Säljare, Inköpare, butiksledare, IT-administratör

Tre elever sitter vid ett bord. Två utav eleverna har varsin dator, en har datorn på bordet och ena i händerna. Den tredje eleven sitter längst till höger om bilden och ler.
Om programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram men ger dig också grundläggande högskolebehörighet. Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT eller studera vidare på högskola och universitet. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv. Du kommer också få kunskaper om hur man utför arbetsuppgifter inom försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

”Jag skulle beskriva försäljnings- och serviceprogrammet som en väldigt bra och rolig linje där du kommer lära dig massor av nya roliga saker som du aldrig läst innan i skolan, helt nya ämnen.” – JENNA STAAF, FÖRSÄLJNING OCH SERVICE.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vårt försäljnings- och serviceprogram? Du hittar kontaktuppgifter till alla på skolan under kontakter, hör av dig så hjälper dig. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

FSFOR