klara_logo

Ekonomi

På Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi får du jobba såväl teoretiskt som praktiskt och får en försmak av hur det är att studera på högskola eller universitet. Sist men inte minst kommer du att utveckla din företagsamma sida när det är dags att starta ett eget UF-företag.

Detta är programmet för dig som önskar nå fördjupade kunskaper inom ekonomins olika områden. Här får du studera företagsekonomi, marknadsföring och entreprenörskap samt lära dig hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov. Du lär dig arbeta målinriktat, lösa problem, ta eget ansvar och samarbeta med andra. Inriktningen ger teoretiska och praktiska erfarenheter av att starta, driva och utveckla ett företag.

Tänkbara yrken: Ekonom, marknadsförare, egenföretagare

Om programmet

Ekonomi­­programmet

Ekonomiprogrammet ger dig inte bara behörighet till universitet och högskola, du får också en förståelse för hur ekonomin och juridik påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld. Här får du kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov och hur företagsekonomin kan användas för att starta och driva ett företag.

”Vi lär oss hur ett företag fungerar, vilka lagar vi har och hur de kommer till, vilket är väldigt spännande. Efter gymnasiet vill jag läsa vidare inom ekonomi, möjligtvis nationalekonomi.” – ADAM BRODD, EKONOMI – EKONOMI.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vårt ekonomiprogram? Kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

EKEKO

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Matematik 2b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Samhällskunskap 2 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Företagsekonomi 1 100
Privatjuridik 100
Moderna språk 100
Psykologi 1 50
Inriktningsämnen
Företagsekonomi 2 100
Entreprenörskap & företagande 100
Matematik 3b 100
Gymnasiearbete 100
Programfördjupningskurser 300
Induviduellt val 200
Summa: 2500