Om KLARA Norra Gymnasium

I hjärtat av Kungsholmen finns det senaste och trendigaste men också det äldsta och ståtligaste. I kvarteren runt KLARA Norra Gymnasium hittar du den gröna Kronobergsparken, mysiga fik, de bästa restaurangerna och Västermalmsgallerian. Skolans lokaler är ljusa och nyrenoverade och är inrymda i en före detta designskola.

Traditionell och modern

Vi kombinerar traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med individuella och ämnesintegrerade projektarbeten.

Det innebär en pedagogik där du hela tiden utvecklas, får tydlig återkoppling och möjlighet att påverka dina studier.

Fakta om skolan

Läge: Polhemsgatan 29, Kungsholmen (T-Fridhemsplan och T-Rådhuset)
Promenad till tunnelbana: c:a 5 minuter
Rektor: Jenny Hyenstrand
Antal elever: 220
Lunch: gratis, matkort kopplat till ett 15-tal restauranger i närområdet
Lokaler: nyrenoverade och välutrustade i tidigare designskola
Laborationssal: för kemi, fysik och biologi
Idrott: i KFUM’s lokaler vid Rådmansgatans T-bana
Elevhälsa: skolsköterska, kurator, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare finns på skolan

Vi ger dig

Cambridge First Certificate in English – världens mest kända certifiering i det engelska språket. Vi betalar halva din provavgift och förbereder dig inför examen
Samarbete med Ung Företagsamhet
Kunskaper och studieteknik – för att klara av krävande akademiska studier
God struktur – tydliga mål, tydlig uppföljning, tydligt mentorskap, välplanerade lektioner och få håltimmar
Hög trivsel – inga gränser mellan program och årskurser
De bästa lärarna – våra lärare är behöriga, är uppdaterade i sina ämnen och engagerade i din utbildning.