Rektorn har ordet

Rose-Marie Andersson

Välkommen till KLARA Gymnasium i Linköping

Åter igen ledande i kommunens årliga kvalitetsmätning

Sedan 2007 har KLARA Gymnasium i Linköping erhållit genomgående mycket höga kvalitetsresultat i kommunens årliga kvalitetsmätningar.

Vi erhåller högsta eller näst högsta värderingen av samtliga skolor i kommunen på ett antal punkter, som för våra lärare, för våra lokaler och för vår elevomsorg samt psykosociala miljö. Hela 96 procent av våra elever rekommenderar vår skola till andra.

Ska man lyckas bra i skolan är det en förutsättning att man trivs och har rätt verktyg att arbeta med. KLARA Gymnasium vill vara en skola att längta till. Vår gymnasieskola ger dig möjligheter och utmaningar.

Vi anpassar din studieplan och arbetstakt efter dina behov. På så vis passar skolan dig som håller högt tempo mot de högsta betygen, men även dig som vill jobba i lugnare takt och utvecklas steg för steg. Så långt det är möjligt ser vi därför till att du får den arbetsmiljö och det arbetssätt som passar dig. Det betyder att vi arbetar med en tydlig ansvarstrappa som hjälper dig nå dina högt ställda mål.

Våra lokaler är fräscha och moderna, och påminner mer om en arbetsplats än en traditionell skola. Vi ligger mitt emot Resecentrum.

Välkommen!

Rose-Marie Andersson, Rektor