10 år med KLARA

Hösten 2005 fick jag förtroendet att starta upp vår skola här i Linköping. Sedan följde en fantastisk resa över tio år och ordet utveckling dyker förstås upp i tankarna.

Hans Petersson

Givetvis är det en utveckling att gå från 20 till 420 elever, men utveckling är betydlig mer än så. Små idéer blir Sveriges bästa skoltidning (2012), lärarnas utvecklingsarbete i kurserna leder till toppnoteringar i kommunens elevenkäter, rektors arbete med väl sammansatta arbetslag stärker programmens identitet och ger ökad måluppfyllelse.

Sen finns det idéer som vi inte ändrar på. Vi gör saker tillsammans, oavsett årskurs och klass. Vi har gemensamma fikautrymmen även nu när vi är många fler. Kaffebryggaren är en viktig symbol för vår skola. Oavsett om vi är skolledare, lärare, kurator eller elev så har vi samma fikautrymme tillsammans. Den som tar sista kaffet sätter också på nytt. Tänk att över 450 människor kan dela kök och fikarum och det fungerar så bra utan någon lapp om att din mamma inte jobbar här. Hur många arbetsplatser har det så?

Hos oss finns en stämning och atmosfär som eleverna en gång döpte till KLARA-andan. Jag är glad och stolt över att vi har kunnat bevara den även när skolan har växt till dagens storlek.

Hans ”Basse” Petersson, Enhetschef