Om KLARA Linköping

Vi kombinerar traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med individuella och ämnesintegrerade projektarbeten.

Det innebär en pedagogik där du hela tiden utvecklas, får tydlig återkoppling och möjlighet att påverka dina studier.

Vi ger dig

Cambridge First Certificate in English – världens mest kända certifiering i det engelska språket. Vi betalar halva din provavgift och förbereder dig inför examen

Samarbete med Ung Företagsamhet

Hög trivsel – inga gränser mellan program och årskurser

Höga krav på lärarna – våra lärare är behöriga, är uppdaterade i sina ämnen och engagerade i din utbildning.

Fakta om skolan

Behöriga lärare: 90 %
Lunch: bjuder vi på
Antal elever: 420
Promenad till centrum: 5 minuter
Webbaserat elevcentra
Läge: mitt emot Resecentrum
Idrott: World Class Gym i samma hus. Vill du träna på fritiden erbjuds du ett träningskort till förmånligt pris
Laborationssal: för kemi, fysik och biologi.

Kommunikationer

KLARA Gymnasium Linköping ligger på S:t Larsgatan 3, mitt emot Linköpings resecentrum.

Resecentrum är knutpunkten för alla transporter med tåg och buss i Östergötland. Enklare än så kan det inte bli att ta sig till skolan. Skolan ligger också ett stenkast från innerstan med alla butiker, fik och restauranger.