Rektorn har ordet

Andreas Johansson

En vanlig fråga jag får är vad det innebär att vi är en friskola. De flesta frågor rör skolavgifter, studiebidrag, skolmat, elevhälsa och skolans kvalitet i allmänhet. Det många inte vet är att en friskola fungerar i stort sett likadant som en kommunal skola, med skillnaden att det inte är kommunen som driver skolan. Självklart är skolgången avgiftsfri, liksom skolmaten. Vi har samma krav på oss gällande skolsköterska, kurator med mera som alla andra skolor i Sverige. Skollagen gör ingen skillnad på oss och andra.

Betygsättningen utgår från samma styrdokument oavsett vart man studerar och självklart blir man berättigad till studiebidrag från csn.

Många undrar hur vi som skola klarar av konkurrensen idag när alternativen är så många. Svaret är kvalitet.

Det kan låta som en kliché, men om vi inte erbjuder en fungerande verksamhet som uppvisar goda resultat där eleverna är nöjda, kommer de naturligtvis att välja en annan skola.

Efter över ett decennium i Karlstad vet vi vad som krävs och klarar också av att leverera både resultat och nöjda elever – år efter år! Såväl 2012 som 2013 fick vi toppresultat i Karlstad kommuns egna kvalitetsundersökningar.

Vi driver en stabil verksamhet som varje höst tar in 90-100 nya elever som drömmer om att ta studenten på vackra Kasernhöjden. Skolans ekonomi är mycket god och vi har starka och engagerade ägare med långsiktiga intressen som står bakom oss. Nu hoppas vi att både du som elev och förälder vill vara med oss på vår fortsatta resa!

Andreas Johansson, rektor

Följ oss gärna på facebook: www.facebook.com/klaragymnasiumkarlstad