Om KLARA Karlstad

KLARA Gymnasium i Karlstad ligger i ett av stadens allra vackraste bostadsområden, Kasernhöjden.

Området var tidigare platsen för Värmlands regemente och Värmlandsbrigaden, men numera ligger här bostäder, restauranger, gym, kontor, butiker, en förskola och KLARA Gymnasium. Kaserngården och närmiljön kring husen har förvandlats till parker och grönområden med blommor, träd och promenadvägar tio minuters promenadväg från centrala Karlstad.

Traditionell och modern

Vi kombinerar traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med individuella och ämnesintegrerade projektarbeten.

Det innebär en pedagogik där du hela tiden utvecklas, får tydlig återkoppling och möjlighet att påverka dina studier.

Vi ger dig

Cambridge First Certificate in English – världens mest kända certifiering i det engelska språket. Vi betalar halva din provavgift och förbereder dig inför examen

Samarbete med Ung Företagsamhet

God struktur – tydliga mål, tydlig uppföljning, tydligt mentorskap, välplanerade lektioner och få håltimmar

Höga krav på lärarna – våra lärare är behöriga, de leder lektionerna, är uppdaterade i sina ämnen och engagerade i din utbildning.

Fakta om skolan

Behöriga lärare: 100 %
Läge: Kasernhöjden
Buss till centrum: täta förbindelser
Promenad till centrum: ca 10 minuter
Rektor: Andreas Johansson
Antal elever: 290
Lunch: gratis
Frukost: till låg kostnad
Lokaler: nya och välutrustade
Laborationssal: för kemi, fysik och biologi
Idrott: samarbete med nJoy, Tingvallahallarna, Racketcenter med flera
Webbaserat elevcentra
Alla nya elever får tillgång till en egen bärbar dator.