Tema framtid 2018 den 8 mars

Vad händer den dag du inte längre är KLARA-elev, då räkningarna ska betalas, tandvård och läkarbesök bokas, jobb sökas, ny utbildning påbörjas och så vidare? Vi vill ge dig, blivande student, möjlighet att orientera dig om framtiden och verkligheten utanför trygga KLARA.

På vår temahalvdag medverkar KLARA-alumni som inspirerar dig genom att berätta om sina studier, resor och jobb efter studenten samt ett antal företag och lärosäten som SAAB AB, Skill, Nordea, Gröna näringar, Försvarsmakten, YH, LiU, LiTH, KTH, Your Study Advisor, Student Consulting och Swiss Education Group. Missa inte detta!

KLARA-alumni på Tema Framtid den 8 mars

Arvid Lögdberg

Ett år med arbete och lite resor efter studenten räckte
för att Arvid Lögdberg skulle känna sig redo för att plugga vidare. Efter lite om och men började han plugga på civilekonom- programmet på LiU. Han är nu inne på sitt andra år och efter sommaren är planen att rikta in sig mot företagsekonomi samt att plugga
utomlands.

Rebecca Candevi

Direkt efter gymnnasiet började Rebecca Candevi plugga
den medie- och kommunikations- vetenskapliga linjen med inriktning medieproduktion på Jönköping University. Samtidigt som hon studerade frilansade hon på Jönköpings-Posten, startade en ny studenttidning och drev ett eget företag. Nu jobbar hon som sportjournalist
på Corren i Linköping.

Andreas Reuterstrand

5 dagar efter studenten tog Andreas Reuterstrand sitt
pack och flyttade till Oslo för att testa något nytt och ha kul. Han har sedan dess hunnit bo där i 3 år, i Berlin 8 månader, i Stockholm 2,5 år, läst upp 950 poäng på komvux, jobbat på flertalet företag och rest runt världen mellan allt ifrån Tokyo till Bombay
och LA. Idag är han halvvägs genom sin kandidat i Statsvetenskap med inriktning Säkerhetspolitik på Stockholm Universitet.

Benyhamin Gustafsson

Efter studenten blev det en resa
på 6 månader efter vilken Benyhamin Gustafsson insåg att det var dags att komma hem och gå ut i arbetslivet. Efter hemkomsten fick han anställning på Sängjätten och därefter blev han befordrad till butikschef i Linköpingsbutiken.

Justus Karlsson

Efter gymnasiet har Justus Karlsson ägnat sig åt en myriad
av till synes osammanhängande aktiviteter. Han har pluggat japanska på högskolan, börjat på läkarlinjen (och strax därefter också hoppat av läkarlinjen), brottats med krokodiler i Australien, klättrat upp för Mount Doom i Nya Zeeland, spelat Pokemon Go i Japan,
etc. Det senaste av hans många påfund är att börja plugga civilingenjör inom datateknik på LiU, kan det vara så att han äntligen hittat rätt?

Petter Sangrud

Petter har efter studenten rest
till Barcelona och utbildat sig till bartender. Efter ett års arbete har han nyligen påbörjat sin resa mot att bli affärsjurist på Linköpings Universitet, samtidigt som han varvar studierna med sitt extrajobb på Cocktailbaren Taket.