Samhällsvetenskaps-programmet

Varför KLARA Södra?

Hej! Min gymnasieskola bjöd på bra lärare, schyssta lokaler, studiero, härliga klasskamrater och en utbildning som jag kände passade mig. Vi elever kommer ifrån olika platser runtom i Stockholm. Det var en utav de saker som jag tyckte var extra positivt med skolan, då jag var på öppna hus för att välja gymnasieskola.

Jag heter Oskar Nilsson och läste samhäll-beteende, en utbildning som jag hoppas ska leda mig vidare mot högskolestudier där jag kan fortsätta att utvecklas inom ledarskap, psykologi och människors olika beteende. Klara södra har förberett mig för vidare studier, så jag känner mig trygg och redo att läsa vidare.

Skolan är liten och lärarna känns motiverade och ämneskunniga, samtidigt som de gärna pratar med oss elever även utanför klassrummet. Vi pratade ofta om den speciella gemenskapen som finns på skolan, både mellan elever och elever samt mellan elever och lärare. Personligen så mådde jag bra på en mindre skola, där lärarna såg mig som individ och kände mig som människa.

Lärarna har hjälpt oss till ökad kunskap genom att engagera oss i undervisningen genom diskussioner, grupparbeten och frågor som kändes relevanta för just våran klass. Visst har haft både salsprov och inlämningsuppgifter, men till skillnad ifrån högstadiet så kände jag att jag lärde mig för livet och fick kunskaper som jag har användning för både nu och senare i livet.

Under mitt sista år skrev jag mitt gymnasiearbete. Där fick jag visa på mina färdigheter som jag fått genom gymnasieåren. Mitt gymnasiearbete fokuserade på idrottspsykologi och psykologin runt motivation och prestation. Min psykologilärare vara min mentor under tiden.

Klara Södra var rätt val för mig, och jag är säker på att det kan vara rätt val för dig.

Mvh Oskar Nilsson