Naturvetenskaps-programmet

Jag heter Jennifer och tycker att det är jättekul att just du kanske funderar på att söka till KLARA, som är en skola väl värd att studera på. KLARA Gymnasium är en skola som är väldigt lätt att trivas på, då relationen elever emellan samt mellan elever och lärare är riktigt bra. Jag är helt säker på att du kommer att få en lika bra gymnasietid här på skolan, precis som jag.

Innan jag började på skolan, var valet av gymnasieskola svårt, vilket jag även tror att det är för dig. Jag visste inte var jag skulle gå, och tankar om jag skulle välja rätt skola eller inte snurrade i huvudet. Jag bestämde mig för att gå på ett öppet hus samt att följa med en naturklass under en dag på skolan, vilket gjorde valet av skola till en självklarhet. Jag kände direkt att jag kommit rätt, och att det var här jag ville spendera tre av mina viktigaste och roligaste skolår någonsin. Mina förväntningar på skolan har uppnåtts på alla sätt och vis, och jag trivdes som en fisk i vattnet.

Stämningen på skolan är mycket bra. Lärarna är be-
undransvärda både för sin kunskap och för deras personlighet. De är utbildade och seriösa samtidigt som de är ens bästa kollegor. KLARA är även en skola som är full av möjligheter. Ett exempel är Projekt Afrika som går av stapeln vartannat år. Det är ett studie- och biståndsprojekt som man får ansöka till, och som skolan startade under 2012,
för att sedan åka till Uganda och Rwanda i två veckor.

Jennifer, student 2015 på naturvetenskapliga

programmet