Naturvetenskaps-programmet

Jag heter Elisabeth och går nu mitt tredje år på KLARA Södra där jag går naturvetenskapliga programmet, inriktning naturvetenskap. När jag gick nian och skulle välja gymnasium var jag väldigt osäker på vilken skola och vilket program jag skulle välja. Därför valde jag att gå på öppet hus och efter att ha varit på KLARA Södra och träffat elever och lärare kände jag att det var ett självklart val.

Eftersom att KLARA är en mindre skola så försvinner man inte i mängden och eleverna får även en bra gemenskap. Här är det många av eleverna som fokuserar på att gymnasietiden ska vara så
rolig som möjligt, även utanför undervisningen, och försöker därför se till att den blir så minnesvärd som möjligt. Därför anordnar vi elever hela tiden evenemang och annat. Vi försöker göra det vi kan för att vi ska kunna ha en bra och rolig tid tillsammans.

Redan innan jag började på gymnasiet hade jag fått veta att Naturprogrammet skulle vara en tuff linje och att det skulle bli mycket arbete. Jag visste även att man skulle få mycket eget ansvar men att detta kommer hjälpa en senare i ens utbildning. Fastän det är mycket ansvar så vet man att man alltid kan få den hjälp som behövs för att klara av kurserna. Vi har hittills haft flera intressanta och roliga naturvetenskapliga kurser och jag ser fram emot resten av kurserna som vi kommer att ha. Vi må ha ett högt tempo men man kommer alltid att hinna med allt och inte hamna efter.

Lärarna på skolan bryr sig mycket om oss elever och man känner en tillit och kan prata om vad som helst med dem. De finns alltid där för att hjälpa oss med skolarbetet.

När jag väl skulle börja på gymnasiet var jag orolig och rädd för att skaffa nya vänner och komma till en skola där jag inte kände någon. Men så fort jag kom till KLARA första dagen så kände jag mig som hemma. Jag fick vänner direkt och de äldre eleverna fick oss att känna oss välkomna.

Elisabeth Gileborg, NANAT13