Naturvetenskaps-programmet

Vi heter Gabriel och Sofia och studerar det naturvetenskapliga programmet. Vårt sista år i grundskolan var hektiskt med mycket information inför gymnasievalet. Vi visste redan från början att vi ville gå naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap, men att välja gymnasium var mycket svårare. Vi gick båda två på gymnasiemässan, och där vandrade vi  länge omkring. Vi valde sedan att gå på ett antal öppna hus, vilket underlättade då vi fick känna skolornas atmosfär. KLARA Norra kändes rätt från början, och det gör det fortfarande!

Lärarna här på KLARA Norra finns alltid till hands, deras bemötande är vänligt och de hjälper dig gärna. Miljön på skolan är trevlig att vistas i och man finner lätt vänner i alla årskurser. Finns det något man mot all förmodan skulle vara missnöjd med så finns det alltid personal som lyssnar på din åsikt.

Att studera på det naturvetenskapliga programmet på KLARA Norra är berikande på många olika sätt. Ett exempel på detta är hur vi som elever får vara med och bestämma när vi ska ha våra examinationer, ibland får vi till och med bestämma hur vi vill examineras! När det väl kommer till att studera så finns det alltid lärare som är villiga att hjälpa till, det kan vara både stora och små uppgifter, men lärarna finns alltid till hands. Tack vare detta så lär man sig extremt mycket, och får ny kunskap hela tiden. Om du vill gå på en skola där du blir sedd, uppskattad och får mycket kunskap så är KLARA Norra rätt för dig!

Gabriel och Sofia, NA13