Estetprogrammet

Jag heter Emma och jag gick inriktningen Media, Film, Foto. Att komma till skolan varje dag och känna att man sysslar med något som man verkligen är intresserad av var oerhört motiverande, och jag hoppas att du ska känna detsamma. Innan jag började gymnasiet hade jag många funderingar kring vilken skola som skulle passa mig bäst. Men efter att jag hade varit på
öppet hus, men också följt en klass, bestämde jag mig
för att det skulle bli just KLARA.

Men hur funkar det egentligen när man läser på ett
estetiskt program? För det första är det högskoleför-
beredande, så du kommer kunna plugga vidare om du vill. Du läser nästan samma kurser som de som läser samhäll, men du får förmånerna att kunna läsa en mängd mediakurser där du får syssla med just det du är
intresserad av.

Under de tre åren som du läser Media, Film, Foto,
kommer du arbeta utifrån en sorts ansvarstrappa. Så
under första året kommer du får arbeta mycket i grupp, dels för att förbättra gemenskapen men också för att man ska få lära sig hur det funkar i film- och fototeam.

Andra året arbetar vi med större uppgifter, individuellt eller i grupp. Vi har jobbat med att fota och layouta för magasin, reklamaffischer och informationshäften.

Under tredje året kommer det att vara full rulle. Utställningar, filmvisningar och slutprojekt kommer avlösa
varandra. Du kommer att arbeta med film och foto
under alla tre åren så du behöver aldrig välja. Något jag tyckte var väldigt bra!

KLARA gymnasium är en öppen skola där lärare och elever har väldigt bra kontakt och det finns alltid hjälp nära till hands. Jag hoppas att du kommer trivas lika bra som jag gjorde.

Emma Thulin, student 2015 Media Film Foto