Ekonomiprogrammet

Hej, vi heter Ebba och Sara och läste ekonomiprogrammet med inriktning juridik på Klara Södra gymnasium. Vi båda hade Klara som vårt förstahandsval vilket vi är nöjda och glada för idag. Redan från start blev vi bemötta väldigt bra, speciellt av vår rektor Lena, som kunde våra namn redan första veckan. De första dagarna var det mycket fokus på att lära känna varandra, vilket ledde till att sammanhållningen blev bra.

Stämningen på vår skola känns i allmänhet väldigt mysig och avslappnad. Vi har aldrig känt av att man måste se ut eller vara på något speciellt sätt här för att passa in, utan alla är verkligen olika och accepteras för det.

Små saker som att lärarna hälsar när de går förbi gör att man känner sig sedd, vilket vi tycker är en av de största fördelarna med en mindre skola, mer personlig kontakt. Även det faktum att vi får vara med och välja exempelvis hur vi vill examineras tyder på bra lärarkommunikation tycker vi. Man märker att våra lärare är intresserade av att lära ut och se oss utvecklas, och inte bara är här för att de måste.

För oss var det ett självklart val att välja ekonomi med inriktning juridik, eftersom båda är intresserade av det och vill jobba med något juridiskt i framtiden. Även om ekonomin genomsyrar de flesta av våra kurser så handlar inte allt om det, så även vi som främst är intresserade av juridiken känner ändå att vi hänger med, lär oss och har kul.

Man märker att folk har höga ambitioner men vi har aldrig uppfattat någon press att prestera högre än någon annan utan man jobbar utifrån sina egna förutsättningar.

Gör som oss och välj Klara Södra Gymnasium, du kommer inte bli besviken!

Ebba och Sara, EK12