Samhällsvetenskapsprogrammet

Jag heter Viggo och går nu tredje året på KLARA Norras samhällsprogram med beteendeinriktning. Den här skolan passar mig perfekt då jag gärna vill gå i en liten skola där man inte blir en i mängden, utan får synas. Att skolan är liten gör att man känner sig hemma och jag har lärt känna så många andra elever, vilket gör att vi har en bra gemenskap på skolan.

Vi var båda nervösa inför vår första dag på gymnasiet, men till vår stora förvåning så kom jag direkt i kontakt med både, ettor, tvåor och treor. Alla var glada och måna om att ge oss en bra start på vår gymnasietid.

Valet av linje var klockrent för mig, då mina starka ämnen alltid varit ämnen som SO och engelska.

Lektionerna är varierade och intressanta. Man får jobba på många olika sätt, vilket gör undervisningen mycket mer intressant. Lärarna brinner för sina ämnen, vilket märks tydligt på sättet dom undervisar! Lärarna är kreativa och hjälpsamma.

Sättet dom lär ut på är nytänkande och uppgifterna man får är kreativa och för det mesta roliga.  Bra lärare är nästan viktigast av allt för att man ska lyckas och få bra betyg, och det tycker vi att vi har .

I klassrummen ges alla elever utrymme. På samhällskunskapen leder ofta olika tankar till heta diskussioner, det är jättespännande och man får ett större perspektiv på olika saker!

På KLARA Norra har vi matkort, vi får alltså äta lunch på olika restauranger i närheten. Det tycker vi är bra eftersom man då själv får  välja vad man ska äta till lunch.

Jag är nöjd med både med mitt skolval och vårt val av program.

Viggo, SA13